Кошница

0 продукта

Виж кошницатаКупи

Специална оферта

лв лвКупи
oставащо време:
-

Блог

Зодиакални гривниОще от дълбока древност хората осъзнават и изучават физичните и мистични свойства на скъпоценните камъни. Кралиците избират скъпоценните си камъни според мистичните им свойства, инкрустират ги в бижутата и короните си. В днешно време не е нужно да си крал или кралица, за да се насладиш на магията на естествените камъни.

Но как да изберем кой камък е най-подходящ за нас? Независимо от всичко писано досега и независимо от всички изследвания и проучвания, всички знаем, че не можем да сложим голяма група хора под общ знаменател, защото всеки един човек е различен. Затова запомнете, че първо и най-важно е да следвате своята собствена интуиция! Можете спокойно да носите бижута с всякакви естествени камъни, стига вие самите да ги харесвате.

Все пак всеки естествен камък има своя енергия и мистични свойства. Така например за тигровото око се казва, че е камък на парите, а за розовия кварц – на любовта, аквамаринът дава кураж, а хематитът е идеален за ума. Друг начин за избор на бижу с естествени камъни е според зодията ви. С напредването на астрологията, изборът на бижу по този начин става все по-разпространен. Различните астролози имат различни тълкувания, като ние ние съчетаваме тези различните течения в астрологията, за да постигнем най-добрия резултат. Трябва да се има предвид, че е важен не само всеки отделен камък, но и комбинацията между тях.

 

 

КОЗИРОГ - Представителите на този зодиакален знак се катерят все по-високо и по-високо към върха. Те не разбират значението на "не мога" и следват до дупка поставените си цели. В изкачването на висините, Козирозите намират сигурност и безопасност. Те имат много силна воля, която понякога граничи с прекалена упоритост. Те са отговорни и независими.

ОНИКС - увеличава интуицията на Козирозите. Той е камък на щастието. Носи баланс и удовлетворение.

ХЕМАТИТ - известен още като "камък на ума", хематитът е основен камък за Козирозите. Той е силно енергиен камък, който ни помага да следваме целите и мечтите си. Подобрява комуникацията и помага да подредим мислите си.

МАЛАХИТЪТ - помага на Козирозите да се забавляват, да се поотпуснат и да хармонизират живота си.

АМЕТИСТ - има успокояващ и релаксиращ ефект. Дава проницателност, избистря съзнанието и помага в съсредоточаването. Предпазва от черна магия. Известен като "камъкът на промяната", аметистът може да допринесе за положителна промяна в живота.

ТИГРОВО ОКО - Камък на благосъстоянието. Привлича богатство, пари, късмет. Камък на ума, а не на тялото. Отличен лечебен камък за емоционална нестабилност. Особено полезен, когато се чувствате претоварени.

 

СТРЕЛЕЦ

Стрелците имат усет към красивото. Силата им е във воденето на преговори и създаването на контакти. Любовта им към познанието и приключението ги прави най-мъдрия знак на Зодиака. Има много дълъг списък с камъни за зодия Стрелец. Все пак обаче могат да се откроят и камъни с най-голямо влияние върху представителите на зодията.

АМЕТИСТЪТ - помага за защита от всякакви психически атаки. Помага за намаляване на отрицателните емоции, като стрес, страх или гняв. Много силно камъкът влияе върху физическото развитие - когато човек тренира или спортува, камъкът подпомага процесите на организма.

ЛАЗУРИТ - символ на съвършенството, към което Стрелците се стремят през целия си живот. Камъкът помага на представителите на зодията да развият ума си, носят щастие и късмет. Камъкът е подходящ за онези Стрелци, които имат нужда от промяна.

РОЗОВ ТУРМАЛИН – камък пазител. Защитава от външни неблагоприятни явления. Пази от стрес и уроки. Дава усещане за сигурност. Вдъхва самоувереност и разбиране.

 

 

СКОРПИОН

Естествените камъни влияят силно върху представителите на зодия Скорпион. Скорпионите имат нужда да бъдат по-балансирани. Те могат да помогнат за постигането на хармония и успокоение.

АМЕТИСТ – На най-авантюристичната зодия е необходим естествен камък, който ще донесе мир и успокоение. Скорпионите имат нужда от ред, колкото е да не умеят да го създават. Както и от равновесие, което ще им помогне да видят ясно пътя си напред.

И като споменахме за авантюристичната личност на Скорпионите, нямахме предвид, че това е отрицателна тяхна черта – напротив. Това е само повод за гордост и само камъкът на авантюристите - КОРАЛЪТ – може да го докаже. Той дава на Скорпионите самоувереност и вяра в способностите им.

АКВАМАРИНЪТ е камъкът на късмета за Скорпионите. Аквамаринът е добър избор за Скорпионите, защото ги балансира. Наред с това, те се чевстват по-атрактивни, привлекателни и красиви. Той е най-добрият камък за любов за Скорпионите.

ТУРМАЛИН - помага на Скорпионите да постигат целите си.

 

ТЕЛЕЦ

РОЗОВ КВАРЦ - може да се разглежда като лечебен камък за Телеца. Енергията в камъка може да помогне на Телците за успокоение, когато се сблъскват с проблеми. Розовият кварц е рожденният камък за представителите на зодията и има помага да избистрят съзнанието и мислите си.

АХАТ - син и зелен - има много силно силно влияние върху Телците. Помага за осъзнаване на възможностите и ни дава сили да сбъдваме мечтите си. Телците са изключително артистични личности. Ахатът ги прави по-разумни и им помага да развиват правилно творческите си способности. Освен това защитава от заплахи.

АВАНТЮРИН - Този полускъпоценен камък помага на Телците да се освободят от капана на материалния свят. Помага за намиране ан креативни идеи, които водят до спокойствие, търпение и постигане на успех.

МАЛАХИТ - помага в процеса на реформиране на живота. Може да се каже, че това е камъкът на просветлението за Телците.

ОБСИДИАН - помага за повишаване на емоционалната сила на Телците, за по-ясно усещане на околната ситуация. както и за разрешаване на проблеми в ситуации, в които Телците по принцип се притесняват да действат.

 

РАК

Зеленото определено е цветът на рака като става дума за естествени камъни. Зелените камъни ги стабилизират и облекчават промените в настроението. Това важи най-вече за изумрудът, но понеже не всеки може да си го позволи, можем да носим с удоволствие и други подходящи камъни.

ПЕРЛИ – скъпоценните камъни на любовта за Рака. Заради блясъка си, перлите са физически символ на красота и съвършенство. Те придават мъдрост и искреност на Рака, като му помагат да се предпази от опасност. Даряват с щастие и удовлетвореност хората в напреднала възраст и стабилизират промените в настроението.

АВАНТЮРИН – традиционният камък на успокоението.Успокоява ума и сърцето. Когато се завихрят в забързания ритъм на живота и своите силни емоции, Раците имат нужда точно от успокоението на авантюрина.

Аметистът и лунният камък също са подходящи за представителите на тази зодия.

 

ЛЪВ

ЧЕРЕН ОНИКС – е най-добрият камък за Лъва. Този камък ще помогне на Лъва да осъществи плана си да полети високо, което ще го направи спокоен и гъвкав. Ониксът е символ и рожденен камък за Лъва. Ониксът помага на Лъва да поддържа своите положителни качества, като например: да се наслаждава на живота, да бъде зареден с оптимизъм и енергия, да изгаря толкова много физическа и психическа енергия. Подпомага естествения чар и интелигентност.

ТИГРОВО ОКО също е изключително подходящ за Лъвовете, особено ако са мъже. Помага за повишаване на умствената сила, за отстраняване на слабостите и ограниченията.

ТУРМАЛИН – има много силно влияние върху Лъвовете. Допринася за повишаване на положителната енергия.

ГРАНАТ – укрепва властта, волята и търпението на Лъва. Балансира сексуалната енергия, така че Лъвовете да могат да се насладят на любовта.

 

ВОДОЛЕЙ

Характерно за представителите на зодия Водолей е, че те много добре усещат всичко, което е правилно за тях. Това се отнася и за естествените камъни. Сами усещат подходящите и вътрешно се съпротивляват срещу неподходящите.

Все пак има няколко универсални камъка за тази зодия, които могат да се комбинират по техен избор.

ТЮРКОАЗ - помага за неутрализиране на промените. Подпомага възприемчивостта и импулса на Водолея за търсене на нови истини. Когато е подарен, тюркоазът носи богатство и щастие.

АКВАМАРИН - улеснява Водолея в постигане на цялост и психологическа консолидация. Той посредничи между желанието му за свобода и търсенето на границите.

 

ВЕЗНИ

КВАРЦ –много важен защитен камък за Везните. Той прави живота на Везните по-забавен и без хаос и бъркотия. Камъкът внася нови идеи, за да запази баланса и положителната самооценка. Тревожността и депресията ще седнат на задната седалка за едно ново, по-леко начало.

ТУРМАЛИН – също балансира представителите на зодия Везни. Пазва идеално на зодията.

ЗЕЛЕН АВАНТЮРИН – Според хиндуитската астрология това е най-важният камък за Везните. Той потиска неблагоприятните емоции и засилва решителността у обикновено нерешителните Везни.

АКВАМАРИН – носи вътрешна свобода и духовна яснота. Помага на Везните да осъществят собствените си идеи и да сбъднат желанията си.

 

РИБИ

АМЕТИСТ – Определено най-подходящият камък за зодия Риби. Символизира силата на Рибите, усилва положителните им качества. За да действа пълноценно трябва да се носи до кожата и да се разтърква по няколко пъти на ден. Известен като камъкът на „духовността и доволството”, той има успокояващ и релаксиращ ефект.

АХАТ – потиска отрицателните черти на характера. Спомага за повишаване на доверието

РОЗОВ КВАРЦ – Камък за психичното изцеление за Рибите. Енергията, която се излъчва от този полускъпоценен камък пасва изключително на характера на Рибите и може да помогне за промяна на начина на живот.

 

ОВЕН

ГРАНАТ – носи щастие в любовта и приятелството и предпазва.

АМЕТИСТ - служи като добро допълнение към личността на този знак. За някой хора има невъзможни неща – но за Овена – такива неща не съществуват.

КАРНЕОЛ – помага за намаляване на отрицателните черти на Овена, като прекалена амбициозност и огромно желание нещо да се случи и неудовлетворение от евентуален неуспех. Карнеолът помага на Овена да се радва на живота, без да се задълбочава излишно.

 

БЛИЗНАЦИ

АХАТ - привлича сила. Много специален камък за зодия Близнаци, който може да привлече допълнителна мощност, когато Близнакът усеща слабост.

КАРНЕОЛ - Помага в духовното възстановяване.

 

 

ДЕВА

КАРНЕОЛ - най-добрият избор за Дева. Рожденният камък на тази зодия им помага, като ги насочва в дейностите, предприети от тях. Карнеолът е свързан с Дева със свойства, като топлина, емоционалност, социализация и творчество. Камъкът дарява собствениците си с щастие.

АХАТ – за традиционната западна астрология е рожден камък за Дева.

ТИГРОВО ОКО – Улеснява ежедневието и подпомага за структуриране на планирани дейности.

ЯСПИС – засилва чувството за реалност и предоставя умствена острота. Увеличава вътрешната хармония.